Blogg

Terminsstart!

God fortsättning vänner!

Vi önskar alla erfarna samt nya medlemmar välkomna till terminsstarten för VT2024 som går av stapeln imorgon 19:30. Inget har förändrats kring våra rutiner så det är bara att dyka upp som vanligt. Tänk på att det är nytt kalenderår och tid att förnya sitt medlemskap. Vi behöver medlemsavgifterna för att kunna bedriva verksamheten och för att kunna anordna trevliga klubbkvällar. Aktuella avgifter finner ni under ”Medlemskap/prislista” här på hemsidan. Vi ses på arenan imorgon!

Terminsstart 11/1 19:15 2023

Nytt år och nya möjligheter. Vi hoppas att ni alla haft ett underbart jul & nyårsfirande med de ni håller av. Så är det åter dags att dra igång träningen igen! Nu på onsdag(11/1) kör vi igång som vanligt 19.30. Alla medlemmar hälsas hjärtligt välkomna tillbaks, befintliga och blivande. Det är samma tid som vanligt, det vill säga insläpp vid 19 och träningsstart 19.30. Vi ses =)

Dags för Städa Sverige den 17 september!

Alla som kan hjälpa till i föreningen detta datum är varmt välkomna. Vi behöver få ihop 15-20 deltagare för att klara uppdraget som går ut på att samla upp så mycket skräp som möjligt på en given sträcka i Ystads kommun. Vi brukar påbörja vårt uppdrag vid 10-tiden och sedan köra på en tid in på eftermiddagen eller så länge vi kan så håll denna tid som preliminär. Detta har alltid varit ett event där deltagarna har haft trevligt tillsammans och samtidigt gjort nytta för miljön och vår förening. Anmäl gärna ert intresse till ydsnautilus@gmail.com och hjälp oss att göra ett bra jobb och kom till klubbhuset där uppdraget brukar starta. Ha det fint vänner!

//Styrelsen YDSN

Terminsavslutning 22-06-22 19:00 i klubbstugan.

Vi avslutar årets termin i klubbstugan på onsdagen den 22 Juni med grillkväll. Vi börjar grilla vid 19-tiden och kvällen pågår sedan så länge vi önskar. Medtag eget grillbart samt dricka. Grillar, kol och utrustning fixar klubben. Tiden som valts är densamma som vår vanliga träning för att så många som möjligt ska kunna medverka. Varmt välkomna vänner!!

Städa strand, lördagen den 18 September kl. 10:00. Hjälp oss!

Hej dykarvänner! Den 18 september deltar vi i städa strand, ett kul projekt som görs tillsammans med massor av andra föreningar runt om i Sverige. Vi behöver så många deltagare som möjligt till detta så häng med och hjälp oss bidra till en renare miljö. Ni måste inte vara medlemmar i föreningen för att hjälpa till.

Maila till ydsnautilus@gmail.com om du vill bidra. Vi startar vid klubbhuset på lördag och tar oss gemensamt till städområdet som ligger på gångbart avstånd. Sköna kläder man inte är jätterädd om är att föredra.


Starttid vid klubbhus: kl.10:00

Färdiga vid vid 13-14 tiden, beroende på hur mycket skräp vi finner.

Därefter fikar/grillar vi tillsammans. Man har med sig det man känner för att spisa. Hela eventet är vi tillsammans och har trevligt.

Varmt välkomna vänner!

Info från Mia Fält(badchef)

Hej föreningar!

Jag har varit i kontakt mer flera av er för att stämma av hur hösten kommer se ut, och jag vill därför sammanfatta och skicka annan nödvändig information till er.

DUSCHA-FÖRE-BAD

Påminn era medlemmar och deltagare om vikten att duscha före bad. Detta är så viktigt för både de som är vid och i vattnet.

På kroppen och i håret sitter smuts, hudavlagringar, produktrester från hygienartiklar och bakterier. Om man inte duschar sprids smutsen i bassängen och mer klor behöver tillsättas i badvattnet för att rena det. En hög klorhalt irriterar hud och ögon, och kan i allra värsta fall även ge astmabesvär.
Duscha alltid noga med tvål och schampo – utan badkläder – före bad och bastu. Klor fastnar inte på ren hud och du luktar inte klor efter badet. Ju mindre klor som behöver tillsättas i badvattnet desto bättre blir miljön för både besökare och personal. Dessutom blir slitaget på interiören mindre och vårt badhus håller längre!

NÖDUTGÅNGAR

Tänk också på att nödutgångsdörrarna från motionsbassängen ut till parken (rutschbanorna) är larmade. Dörrarna skall bara användas vid nödsituation – om de öppnas kommer ett larm gå till Stanley och de debiterar utryckningskostnaden till de som öppnat dem. Behöver man använda dörrarna för till exempel tävlingsverksamhet, behöver detta kommuniceras i god tid, så jag kan ta kontakt med Stanley om av aktivering.

v.35

 • den 30 augusti – 3 september genomgår personalen fortbildning.
 • Badet är enbart öppet för föreningar. Viktigt att ni efter avslutad träning stänger branddörrarna efter er vid utgången, eftersom obehöriga gäster inte ska kunna ta sig in på badet.
 • Söndagen den 5 september genomför Ytown Diving Team en instruktörsutbildning på bana 1-2 i motionsbassängen mellan 13.00-16.00

v.36

 • Vi öppnar upp för bokningsbara tider till motionsimning och vattengympa, likt vi haft i sommar.
 • Bastu fortsatt stängt
 • Familjebadet fortsatt stängt
 • Simundervisning för skolorna startar.
 • YSS arrangerar Sparbanken Skåne Cup 10-12 september (motionsimning utgår)
 • Lördagen den 11 september genomför Ytown Diving Team fortsatt sin instruktörsutbildning mellan 09.00-12.00

v.37-38

 • Motionsimning enligt v.36
 • Bastu fortsatt stängt
 • Familjebadet fortsatt stängt

v.39 och framåt

 • Öppet enligt ordinarie tider, om inga andra restriktioner tillkommer
 • Lördagen den 2 oktober genomför Ytown Diving Team fortsatt sin instruktörsutbildning mellan 13.00-16.00
 • 29-30 oktober arrangerar Ystads Simsällskap Ystad Grand Prix 2
 • v.44 utgår ordinarie träningstider då vi öppnar upp för höstlovsaktiviteter – önskar ni utföra er träning eller ha andra träningstider ber vi er skicka in en bokningsförfrågan enligt bifogad mall som skickas till ystadarena.bad@ystad.se

Önskar er en fin helg!

Med vänliga hälsningar,

Mia Fält

Badchef

Ystad Arena Bad och Nybrostrandsbadet

Kultur och Utbildning – Fritid

Ystads kommun
Fridhemsgatan 27
271 45 Ystad

Växel: 0411-57 70 00

Direkt: 0411-57 73 10

Ystad Arena Bad: 0411-57 73 37

mia.falt@ystad.se