HLR-utbildning på arenan!

Ett gäng mycket taggade medlemmar genomförde ikväll den praktiska delen av sin HLR-utbildning. Allting syddes samman till en kedja av händelser där deltagarna fick varvas om att vara figuranter eller livräddare. Första rundan gjordes i uppvärmningssyfte och gav deltagarna möjlighet att finslipa sina färdigheter. Samtliga gick all-in och presterade mycket gott, något vi är mycket glada över då kunskap om just livräddning ingår i vår kärnverksamhet.

Deltagarna gör alla moment i en följd, först en testrunda och därefter ”skarpt”.

Inget lämnades åt slumpen. Figuranterna bogserades från botten till ytan, BTT utfördes, bogsering till kant, upptagning ur vattnet, medvetandekontroll och framstupa sidoläge. Här slutar det inte utan med andan i halsen rörde sig nu livräddaren till en träningsdocka där medvetandekontroll gjordes ytterligare en gång och HLR påbörjades.

Momenten fortsatte på land med medvetandekontroll, stabilt sidoläge och övning på docka!

En mycket bra insats av träningsdeltagarna, nu hoppas vi att det aldrig ska behöva utföras skarpt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.