Bakom kulisserna ”Teknikens och sjöfartens hus”

WOW vilken dag! Intendenten Jan Öijeberg bjöd verkligen på en storslagen uppvisning av muséets ”baksida”. Efter en övergripande genomgång av muséets historik samt planer för framtiden samlades Nautilusianerna tillsammans med nära och kära i ett konferensrum där Jan plockat fram fynd från vraket efter fartyget Morgonstjerna. Allt från ammunition till delar av skeppspojkens tofflor fanns bland fynden.

Deltagarna får höra historien om fartyget ”Morgonstjerna” och titta närmare på konserverade fynd från vrakplatsen. 

Efter historieundervisningen fick vi besöka ”Baksidan” av muséet. En fantastisk känsla lade sig över deltagarna som fick titta runt bland alla gamla arkiverade föremål. Samma känsla man fick som barn när man utforskade en gammal dammig vind någonstans.

I arkivet fann vi bland annat gammal flaskpost! 

När Jans rundvisning var klar fick gruppen möjlighet att titta på muséets offentliga utställning. Allt som allt blev det en heldag fullspäckad av härliga upplevelser! Vi tackar Jan och vi tackar Malmö muséer för denna fina heldagsupplevelse och planerar definitivt för fler framtida besök!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.