Blogg

Om det nu skulle vara så att det inte märkts så önskar vi meddela att bassängträningen startat igen. Alla medlemmar är varmt välkomna, veteraner såsom nya.

Samlingstid är som vanligt 19:15 vid bassängkanten.

NYTT FÖR I ÅR:

Numera kvitterar träningsdeltagare ut permanenta armband som används för att komma in till badet samt som skåpnyckel. Regelbundna deltagare har sedan detta armband under hela terminens lopp och återlämnar det sedan innan terminen slutar. Om armbandet inte återlämnas blir träningsdeltagaren skyldig att betala en ersättningsavgift på 120:-

Tillfälliga samt prova-på deltagare lånar armband och återlämnar dem efter träningens slut.

Väl mött så ses vi på träningen!!

//Tränarligan

Städa Sverige

Posted by Niclas Ember on 17 september, 2018
0
Category: Okategoriserade

I lördags, den 15/9, var det strandstädning som sponsras av Städa Sverige/Städa mera. Vi städade stranden vid Lilleskog och Saltsjöbaden. Här är gänget som gjorde naturen och miljön en tjänst. Det blev en solig dag med en del fynd ?

Så otroligt härligt att köra igång igen! Och sen då? Så många nya förmågor! Nu har vi tillsammans en utmaning framför oss, att svetsa samman vår träningsgrupp som nu är uppe och snuddar på 20-25 deltagare strecket, ännu en historisk nivå som vår lilla förening inte sett på många år. Som tränare blir man lycklig av att se en sådan skara ha roligt och träna tillsammans, det vill jag lova!

Visste ni förresten att vi numer kör med terminsmål för att få lite klarare riktlinjer i vad vi vill uppnå med vår träning? Denna säsong satsar vi på att certa upp fridykare så det är tester av dessa som ligger i fokus från nu fram tom December, sen får vi se vad som händer nästa termin.

Förra terminen satsade vi på andhållning. Det var ett roligt mål att få jobba med att motivera deltagarna i att höja sin andhållningsprestanda. Med motivation från tränarna och deltagarna gick det riktigt bra och vi landade på en förbättring på i snitt ca 25% bättre tider än vad vi började terminen med.

Nu kör vi på tillsammans och gör denna termin riktigt minnesvärd!

Hälsningar/ Tränarna

Fridykarläger 2018

Posted by Niclas Ember on 28 augusti, 2018
0
Category: Fridykning

Den 17-19/8 2018 arrangerades ett fridykarläger på Kullaberg av fyra olika klubbar.

Vi som arrangerade var YDS Nautilus ifån Ystad, HSDK Delfinen ifrån Helsingborg, The Frogs ifrån Broby och Active Divers ifrån Löddeköpinge.

Helgen bjöd på flera dyk vid Kullaberg där vi tittade på livet under ytan, men också provade på att dyka djupt längs lina och boj.

Dyken varavades med föreläsningar om märkliga djur vid Kullaberg och besök på Naturrum för att se, och lära, mer om den särpräglade naturen runt Kullaberg.

Allt som allt var det ett lyckat arrangemang som vi hoppas kunna upprepa nästa år igen.

Höstterminen 2018

Posted by Niclas Ember on 14 augusti, 2018
0
Category: Okategoriserade

Onsdagen den 15/8 drar vi igång med höstens träning på Arenan i Ystad.

Vi träffas som vanligt vid motionbassängen vid 19.15, och tränar till 20.30.

Den här terminen kommer vi att jobba med fridykartester, för dem som inte gjort dem eller inte blivit klar med dem.

Den första träningen är Christian borta, så det blir nog att ni får träna på egen hand.

Den som vill kan få övningar av mig att göra.

Jag måste ta hand om några nybörjare som vill komma och prova på dykningen.

Vi syns på onsdag

/Niclas

Testkörning av klubbåten

Posted by Christian Reslow on 1 juli, 2018
0
Category: Okategoriserade

Det har varit ganska lugnt med utfärder den senaste tiden. Här är anledningen:

Under en tid har en grupp medlemmar jobbat med vår dykbåt som behövde servas och byggas om. Det har spenderats en hel del helger och många timmar för att få båten att prestera på topp men nu har vi äntligen rott iland skutan. Det som hänt bakom kulisserna är bland annat byte av hjullager och bromsar på trailern, förflyttning av hjulaxeln för att få bra balans på ekipaget, ombyggnation av kölen då den dåvarande inte var anpassad för att kunna läggas på trailern. Genomgång och storservice av motorn som innefattade bl.a kamremsbyte. Detta och en hel del annat har trimmats och åtgärdats.

Idag var det äntligen dags för testkörning och att gruppen som utförde denna var nöjd med resultatet rådde det ingen tvekan om. Nu är Nautilusianernas flaggskepp sjödugligt som aldrig förr!

#Städamera – 20180526

Posted by Christian Reslow on 3 juni, 2018
0
Category: Okategoriserade

Häng med på fridykarläger i höst.

Posted by Admin on 15 maj, 2018
0
Category: Dykning, Fridykning

Den 17-19 augusti anordnas det ett fridykarläger vid Kullaberg.

Läs mer om det i inbjudan nedan.

Det hade varit kul om vi blev ett gäng ifrån Ystad som åkte dit.

Inbjudan fridykarläger 2018 utkast 5

/Niclas

Träning i egen regi idag!

Posted by Christian Reslow on 14 mars, 2018
0
Category: Okategoriserade
Viktigt! Hej vänner! Ikväll var det tänkt att vi skulle göra ett preliminärt andhållningstest för att se vart vi ligger i vår STA, vi missade dock att våra träningsledare ska på en viktig föreläsning hos kommunen ikväll kl 18-20. Vi kommer alltså inte kunna ta tiderna utan flyttar detta till nästa vecka!
 
Ikväll råder fri träning och vår önskan är att rutinerade medlemmar hjälper de nya.
//Tränarligan

Träningen inställd 180228

Posted by Niclas Ember on 28 februari, 2018
0
Category: Okategoriserade

OBS! Träningen är INSTÄLLD idag pga rådande väderlek! Vi rekommenderar ingen att ge sig ut i detta och kommer att kontakta arenan för att hålla stängt idag så det finns inget skäl att äventyra hälsan för träningens skull ikväll! Var rädda om er och håll er inomhus och varma! OBS!