Ny termin, nytt träningsupplägg.

Då har vårterminen äntligen startat och den där härliga känslan infinner sig när ett helt oanvänt år bara laddar för nystart. Vi i tränargruppen(Alem, Christian och Niclas) hälsar er välkomna till en termin som kommer att bli riktigt bra. I år ska vi börja med en ny träningsstrategi, vi ska jobba med terminsmål.

Reglerna för målet är att det kan vara precis vad som helst inom vår sport, så länge värdet på målet är mätbart. Exempel på mätbara mål är konditionsförbättring, certifiering inom olika fridykarnivårer eller som i år, andhållning.

Terminen är uppbyggd på så vis att vi vid säsongens början tar ut ett referensvärde för var och en som deltar i vår träning i hur länge vi kan hålla andan. Värdet kommer att följas upp vid mitten av terminen och ett slutresultat kommer att tas i slutet av terminen. För att uppnå ett bra resultat men ändå få till en varierad träning är upplägget att varannan träning innehåller rena andhållningsövningar och de övriga har andra mixade träningsmoment.

Vår förhoppning är att det nya upplägget kommer att tas emot väl av våra deltagare och att alla ser värdet av konkreta mål. Vi kommer också jobba med andra verktyg som träningsdeltagarna själva får använda utanför träningen för att styrka sin andhållningsförmåga. Ett par av dem finns med här i bloggen, en app för statisk apnea och en hemsida med träningstips.

Låter detta intressant så ta er till onsdagsträningarna och anslut er till träningen, vi ses!!

Tränargruppen – Alem, Christian och Niclas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.